Về Đối Tác

22/12/2022 Lượt xem: 1203

OUR PARTNERS

Thien Chi understands the importance of partners in building community programs and fundraising, so we always try to diversify the relationship with others partners.

Mekong Plus is an International non-profit non-government organization who helped to initiate these two local Vietnamese NGO’s, Thiện Chí and Anh Dương. Mekong Plus continues to raise funds (in Europe mainly) which are channeled to Thiện Chí and Ánh Dương. Mekong Plus has no other program in Vietnam. Thiện Chí and Anh Duong are encouraged to raise funds on their own and have been quite successful at this.

Ánh Dương (i.e. “Sun Ray”) is also a Vietnamese non-profit non-government organization conducting poverty-reduction and community development programs in poor and remote areas of Hậu Giang province.

Both Thiện Chí and Ánh Dương provide support for those households living in poverty in their districts of operation. Employment Creation programs are especially important in breaking the cycle of poverty as they provide skills and techniques to maintain ongoing sustainable employment and raise the capacity of families to increase their income. Current programs employ over 300 locals (95% women) and include:

  • Home groups: Hand-made quilts, cushions, rugs, water hyacinth bags, paper mache decorations and other handicraft items
  • Bamboo & Rattan Workshops: producing our innovative bamboo bicycles and bamboo handicrafts eg: bowls, vases, plates, trays, small tables etc and rattan sticks and decorations

Mekong Quilts are business entities established by Thien Chi and Anh Duong (with the help of Mekong Plus) to retail the community handicrafts produced through their Employment Creation projects. These social enterprise entities promote the handicrafts, introduce new designs with training to our home groups, research suitable markets and retail the finished products through shops in HCMC and Hanoi. All profits are channeled back through Thiện Chí & Ánh Dương to support ongoing community development programs.

Local partners:

  • People’s Committees in each district
  • Government Departments ( Health, Agriculture, Environment, Education, Planning and Investment)
  • Women’s Unions in each district

International partners

  • AVI (Australian Volunteers International): www.australianvolunteers.com
  • Placement of 2 Australian Volunteers: Sandra Robinson – Fundraiser Trainer (Jan 2103-Jan 2014)
  • Patricia Sansom – Inclusive Education Advisor (Jan 2013-Jan 2015)
  • Terre d’Oc www.terredoc.com
  • Mekong Plus www.mekongplus.org

Bài viết khác

Buổi tập huấn về "gia đình hạnh phúc" của Trung tâm Thiện Chí

22/04/2024
19
Buổi tập huấn về "gia đình hạnh phúc" của Trung tâm Thiện Chí và Hội Phụ Nữ xã Hàm Thạnh đã thu hút sự tham gia của 54 anh chị. Trong buổi tập huấn, các chị em đã cùng nhau thảo luận về ý nghĩa của gia đình hạnh phúc.

Celine and Manon đến Việt Nam trải nghiệm chương trình hoạt động của Thiện Chí

20/03/2024
126
Đó là một trải nghiệm tuyệt vời mà Celine và Manon đã có được khi đến Việt Nam và thăm các chương trình hoạt động của Thiện Chí như đạp xe, thăm trường học, thăm hàng ráp mảnh, tham gia chơi với trẻ em gáo dục đặt biệt,... Qua đó giúp khách trải nghiệm được văn hoá địa phương, hiểu rõ hơn các chương trình tại Thiện Chí.

BNP hỗ trợ 158 phần quà dịp giáng sinh cho trẻ em Hàm Cần(Bình Thuận)

05/03/2024
119
Trong mùa Giáng sinh ấm áp vừa qua, BNP đã thực hiện một hành động đầy ý nghĩa bằng việc hỗ trợ 158 phần quà cho trẻ em tại Hàm Cần (một trong những vùng sâu vùng xa của Hàm Thuận Nam,Bình Thuận). Sự chia sẻ từ ngân hàng này đã mang lại niềm vui và hạnh phúc cho những đứa trẻ trong khu vực, tạo ra những kỷ niệm đáng nhớ.

Tầm quan trọng của sức khỏe thị lực: Dự án khám mắt tại 3 huyện

16/02/2024
232
Trong dự án khám mắt vừa qua của 86 trường tiểu học ở 3 huyện : Tánh Linh, Đức Linh, Hàm Thuận Nam. Với 27,979 học sinh tham gia khám thị lực, việc phát hiện và giải quyết vấn đề thị lực là cực kỳ quan trọng.

Chương trình vay vốn của Thiện Chí mang lại nhiều hiệu quả tích cực

26/01/2024
198
Như nhiều gia đình khác tại Hàm Thuận Nam, thu nhập của chị Diệp đến từ việc trồng thanh long. Khí hậu của khu vực này đặc biệt thuận lợi cho việc trồng thanh long, và là cách tốt nhất để phát triển kinh tế gia đình. Con gái chị bị khuyết tật và con trai út thì đang đi học. Chị Diệp tham gia chương trình vay vốn từ năm 2016, và nó đã mang lại kết quả tích cực.

Thiện Chí họp cộng tác viên đầu năm 2024

23/01/2024
224
Cuộc họp của Thiện Chí vào tháng 01/2024 đã đạt được sự thành công và mang lại nhiều giá trị cho cộng đồng. Việc thảo luận với các cộng tác viên về các vấn đề đã xảy ra trong năm qua thật sự quan trọng để có cái nhìn tổng thể về tình hình và tập trung vào những điểm cần cải thiện. Ngoài ra, việc đề xuất kế hoạch cho năm 2024 là một bước quan trọng để xác định hướng đi mới và đặt ra những mục tiêu cụ thể.