Về Đối Tác

22/12/2022 Lượt xem: 785

OUR PARTNERS

Thien Chi understands the importance of partners in building community programs and fundraising, so we always try to diversify the relationship with others partners.

Mekong Plus is an International non-profit non-government organization who helped to initiate these two local Vietnamese NGO’s, Thiện Chí and Anh Dương. Mekong Plus continues to raise funds (in Europe mainly) which are channeled to Thiện Chí and Ánh Dương. Mekong Plus has no other program in Vietnam. Thiện Chí and Anh Duong are encouraged to raise funds on their own and have been quite successful at this.

Ánh Dương (i.e. “Sun Ray”) is also a Vietnamese non-profit non-government organization conducting poverty-reduction and community development programs in poor and remote areas of Hậu Giang province.

Both Thiện Chí and Ánh Dương provide support for those households living in poverty in their districts of operation. Employment Creation programs are especially important in breaking the cycle of poverty as they provide skills and techniques to maintain ongoing sustainable employment and raise the capacity of families to increase their income. Current programs employ over 300 locals (95% women) and include:

  • Home groups: Hand-made quilts, cushions, rugs, water hyacinth bags, paper mache decorations and other handicraft items
  • Bamboo & Rattan Workshops: producing our innovative bamboo bicycles and bamboo handicrafts eg: bowls, vases, plates, trays, small tables etc and rattan sticks and decorations

Mekong Quilts are business entities established by Thien Chi and Anh Duong (with the help of Mekong Plus) to retail the community handicrafts produced through their Employment Creation projects. These social enterprise entities promote the handicrafts, introduce new designs with training to our home groups, research suitable markets and retail the finished products through shops in HCMC and Hanoi. All profits are channeled back through Thiện Chí & Ánh Dương to support ongoing community development programs.

Local partners:

  • People’s Committees in each district
  • Government Departments ( Health, Agriculture, Environment, Education, Planning and Investment)
  • Women’s Unions in each district

International partners

  • AVI (Australian Volunteers International): www.australianvolunteers.com
  • Placement of 2 Australian Volunteers: Sandra Robinson – Fundraiser Trainer (Jan 2103-Jan 2014)
  • Patricia Sansom – Inclusive Education Advisor (Jan 2013-Jan 2015)
  • Terre d’Oc www.terredoc.com
  • Mekong Plus www.mekongplus.org

Bài viết khác

Hỗ trợ sinh kế cho hộ khó khăn

21/11/2023
62
Trung tâm Thiện Chí phối hợp với chính quyền địa phương và đơn vị tài trợ Bảo hiểm Prodental cùng đơn vị điều phối Saigon Children Charity tổ chức tổng kết dự án “Hỗ trợ sinh kế cho hộ khó khăn” nhằm giúp khôi phục kinh tế sau dịch Covid-19.

Cuộc họp quan trọng với các cơ quan địa phương

14/11/2023
52
Vào thứ Sáu, ngày 10 tháng 11, chúng tôi đã có cuộc họp hàng năm với các cơ quan địa phương. Đây là một khoảnh khắc quan trọng đối với chúng tôi vì nó đánh dấu sự kết thúc của kế hoạch 5 năm xây dựng cùng nhau, và chúng tôi hy vọng, là sự đổi mới của mối quan hệ đối tác cho 5 năm tiếp theo.

Môi trường và cây ăn trái

07/11/2023
83
Còn gì tuyệt vời hơn việc vừa có trái cây để ăn, có bóng mát để nghỉ ngơi vừa có nguồn thu nhập

Giáo dục là chìa khóa để thúc đẩy sự phát triển trong cộng đồng

02/11/2023
103
Học bổng đại diện cho một cơ hội tuyệt vời cho trẻ em. Thứ nhất, nó mang lại động lực lớn cho họ để học tốt trong lớp. Thứ hai, việc đi học giữ chúng xa khỏi nhà, nơi họ sẽ ở cả ngày nếu không có học bổng. Họ có thể phát triển tốt hơn, học cách sống trong xã hội nhưng cũng mở rộng tầm nhìn của mình. Họ có thể mơ mộng về một tương lai tốt đẹp hơn.

Sức khoẻ cộng đồng

18/10/2023
172
Vấn đề sức khỏe là một trong những nguyên nhân chính dẫn đến nghèo đói và nhiều gia đình nghèo không có khả năng chi trả cho việc khám bệnh. Họ chỉ đến bệnh viện khi bệnh đã nặng và chi phí điều trị rất cao. Họ phải vay tiền người thân, hoặc người cho vay tiền với lãi suất cao. Các chương trình Thiên Chí vì sức khỏe cộng đồng nhằm mục đích truyền bá nhận thức về nhiều chủ đề sức khỏe khác nhau như bạo lực gia đình, các bệnh thông thường hay bảo vệ môi trường. Chúng bao gồm các khóa đào tạo do các giáo sư trong lĩnh vực y tế cung cấp.

Tạo việc làm

18/10/2023
105
Để tạo thêm cơ hội việc làm cho những người có hoàn cảnh khó khăn cùng cực ở tỉnh Bình Thuận, Thiên Chi đã giới thiệu và thực hiện thành công các buổi hội thảo tại địa phương. Họ cung cấp việc làm liên tục, bền vững và cung cấp các kỹ năng chuyên môn cho người lao động địa phương.